Nicolae Done

Nicolae (Nicu) Done, PhD este economist cu interese extinse în analiza sistemelor de sănătate. În prezent este AcademyHealth Delivery System Science Fellow la Boston University School of Medicine. Nicu conduce studii asupra programelor inovative care au ca scop creșterea accesului la servicii medicale pentru veterani. De asemenea, derulează studii de analiză comparativă asupra eficacității medicamentelor. Nicu și-a obținut titlul de doctorat de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. A lucrat ca cercetător la Harvard T.H. Chan School of Public Health şi a fost implicat în numeroase proiecte internaționale de analiză comparativă a sistemelor de finanțare, furnizare, și plată a serviciilor medicale și design de reforme în sănătate.

Vlad Mixich

Vlad Mixich

Vlad Mixich este expert în politici de sănătate și publicist. A lucrat în proiecte internaționale de sănătate publică și economie sanitară din 7 țări pentru mai multe organizații internaționale și agenții guvernamentale. Este membru ales în board-ul Alianței Europene de Sănătate Publică și expert independent numit de Parlamentul European în consiliul de administrație al Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă. Are o licență în medicină și un masterat în politici internaționale de sănătate la London School of Economics. A fost bursier Fulbright și lector invitat al Școlii de Sănătate Publică a Universității Emory din Statele Unite, precum și Eisenhower Fellow și Carter Fellow. De-a lungul anilor, Vlad a scris și colaborat cu HotNews, Digi FM, Dilema Veche, Deutsche Welle, BBC sau NPR.

Ștefan Voinea

Ştefan Voinea este psiholog și expert în sisteme IT, cu experienţă în dezvoltarea de soluţii software pentru sistemul medical românesc. În prezent derulează activități de cercetare și predare la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și coordonează proiectul EduAlert. A fost fellow al Departamentului de Stat American și Marshall Memorial Fellow. Este câştigător al hackatonului Romanian Google Editors Lab 2016, cu tema „New Ways to Cover Public Health Care”. Ștefan a înfiinţat Fundaţia Gazeta de Sud in 2006 şi are o experienţă de peste 10 ani în dezvoltarea de proiecte sociale legate de sănătate, mediu şi educatie.

Sanziana Mardale

Sânziana Mardale este farmacist, cu master în farmacovigilență și formare și management. Sânziana are experiență aprofundată în domeniul politicilor farmaceutice și ale medicamentului, lucrând atât la firul ierbii, în farmacia comunitară, precum și consilier al secretarului de stat în Ministerul Sănătății pentru a asigura accesul pacienților români la medicamente. Sânziana cunoaște domeniul public affairs, activând în campanii publice de sănătate, și deține o înțelegere amănunțită a cadrului legislativ și a politicilor din domeniul sănătății. Sânziana este președintele unei asociații de farmacii independente, care încearcă să restabilească rolul farmacistului în comunitate și care militează pentru o asistență farmaceutică eficientă.

Constantin Radu

Constantin Radu este medic. A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” București. A lucrat ca medic rezident în Anestezie Terapie Intensivă într-unul din cele mai mari spitale de urgență din România. Este cercetător în cadrul Observatorului Român de Sănătate unde este implicat în activități legate de monitorizarea programelor de sănătate, creșterea accesului la tratamente și calitatea serviciilor medicale.
Ana Dulau

Ana Dulău

Ana are o dublă specializare, în domeniul dreptului și în cel al comunicării și relațiilor publice, ambele licențe fiind obținute la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Domeniul de predilecție în care și-a exercitat activitatea este cel al sănătății, în calitate de consilier juridic la Colegiul Medicilor Alba, contribuind, printre altele, la modificări legislative și la creare unei comunicări interne eficiente.
După absolvirea masterului de drept internațional public la Universitatea București, a obținut diploma de master în științe sociale, specializarea turism și mediu, la Universitatea Saint-Quentin-en-Yvelines din Franța, și a lucrat la Versailles în cadrul Comitetului Departamental de Turism. De-a lungul timpului a participat ca voluntar în diverse ONG-uri care desfășurau proiecte în domeniul educației și al mediului.

Adrian Gheorghe

Adrian Gheorghe este specialist in economia serviciilor de sanatate la Imperial College din Londra. Lucreaza cu organizatii internationale si guverne ale statelor in curs de dezvoltare in proiecte privind organizarea finantarii si eficientizarea serviciilor medicale. Anterior, in calitate de cercetător la London School of Hygiene & Tropical Medicine a efectuat studii de evaluare economică a intervențiilor de sănătate publică și povara economică a bolilor netransmisibile în Africa sub-Sahariana. A publicat în jurnale academice peste 15 articole pe teme aplicate si metodologice care includ evaluarea economică a tehnologiilor medicale, studii clinice și calitatea vieții pacienților.

Ștefan Strilciuc

Ștefan Strilciuc este expert în sănătate publică. Munca sa este axată pe administrarea, analiza datelor și diseminarea studiilor clinice intervenționale și observaționale, precum și pe evaluare economică în domeniul sănătății. Mai recent, face parte din Consiliul Guvernatorilor European University of Brain and Technology (NeurotechEU) și din grupul de lucru pentru evaluarea tehnologiilor medicale (HTA) la nivelul Ministerului Sănătății. Ștefan este Directorul Executiv al Institutului RoNeuro din Cluj-Napoca, Foundation of the Society for the Study of Neuroprotection and Neuroplasticity și al Journal of Medicine and Life.

Marius Ungureanu

Marius Ungureanu este cercetător în sănătate publică și sisteme de sănătate. În ultimii 7 ani, Marius a scris, implementat și coordonat proiecte care au explorat resursa umană în sănătate, eHealth, promovarea sănătății, corupția în sănătate. Marius este licențiat în medicină și management, a efectuat cursuri de management strategic al organizațiilor de sănătate la University of Iowa (SUA) și deține un doctorat în medicină, pe tema managementului calității serviciilor de sănătate. În 2016 Marius a ocupat funcția de Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. Momentan este director de educație și cadru didactic în Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Este membru al Asociațiilor Americană și Europeană de Sănătate Publică și al Asociației Europene de Management Sanitar.

Monica Althamer

Monica Althamer oferă sprijin pacienţilor, colaborând cu mai multe asociaţii româneşti în calitate de navigator de pacienţi. Monica are o experienţă solidă în administraţia publică, telecomunicaţii, bănci şi sănătate. În 2009 a devenit voluntar într-o organizaţie care avea ca scop sprijinirea pacienţilor bolnavi de cancer. De atunci, Monica a contribuit continuu la îmbunătăţirea accesului la îngrijiri medicale şi a ajutat pacienţii şi familiile acestora să lupte cu cancerul, de la diagnoză până la tratament şi vindecare.

Annie Pannelay

Annie este consultant internațional în domeniul sănătății, implicată în dezvoltarea de start-up-uri inovatoare. În rolul ei recent la Economist Intelligence Unit, ea a supervizat departamentul de analiză a politicilor de sănătate și a coordonat alte activități de consultanță. Annie a efectuat cercetări internaționale comparative în domeniile accesului la sănătate și al eficienţei sistemelor de sănătate. Annie a fost farmacist în spitalul universitar din Nisa, Franța. Ea deține o diplomă de doctor în farmacie și un MBA de la ESSEC Business School. Annie a lucrat în Franța, Hong Kong şi New York iar acum locuieşte în Londra.