Nicolae Done

Nicolae (Nicu) Done, PhD este economist cu interese extinse în analiza sistemelor de sănătate. În prezent este AcademyHealth Delivery System Science Fellow la Boston University School of Medicine. Nicu conduce studii asupra programelor inovative care au ca scop creșterea accesului la servicii medicale pentru veterani. De asemenea, derulează studii de analiză comparativă asupra eficacității medicamentelor. Nicu și-a obținut titlul de doctorat de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. A lucrat ca cercetător la Harvard T.H. Chan School of Public Health şi a fost implicat în numeroase proiecte internaționale de analiză comparativă a sistemelor de finanțare, furnizare, și plată a serviciilor medicale și design de reforme în sănătate.

Vlad Mixich

Vlad este expert în politici de sănătate și publicist. Are o licență în medicină, un masterat în politici de sănătate la London School of Economics și, în prezent, este Visiting Senior Research Fellow al Facultății de Medicină King’s College din Londra. De-a lungul anilor, Vlad a scris și colaborat cu Dilema Veche, HotNews, Deutsche Welle, BBC sau NPR.

Ștefan Voinea

Ştefan Voinea este expert în sisteme IT, cu experienţă în dezvoltarea de soluţii software pentru sistemul medical românesc. Ştefan a înfiinţat Fundaţia Gazeta de Sud in 2006 şi are o experienţă de peste 10 ani în dezvoltarea de proiecte sociale legate de sănătate, mediu şi educatie. Ştefan este fellow al Departamentului de Stat American şi câştigător al hackatonului Romanian Google Editors Lab 2016, cu tema „New Ways to Cover Public Health Care”.

Marius Ungureanu

Marius Ungureanu este cercetător în sănătate publică și sisteme de sănătate. În ultimii 7 ani, Marius a scris, implementat și coordonat proiecte care au explorat resursa umană în sănătate, eHealth, promovarea sănătății, corupția în sănătate. Marius este licențiat în medicină și management, a efectuat cursuri de management strategic al organizațiilor de sănătate la University of Iowa (SUA) și deține un doctorat în medicină, pe tema managementului calității serviciilor de sănătate. În 2016 Marius a ocupat funcția de Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. Momentan este cercetător și cadru didactic asociat în Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Este membru al Asociațiiilor Americană și Europeană de Sănătate Publică și al Asociației Europene de Management Sanitar.

Ștefan Strilciuc

Ștefan Strilciuc este specialist în sănătate publică. Din 2010, acesta coordonează dezvoltarea și operarea unor entități medicale din sectorul privat. Activitatea sa de cercetare este multidisciplinară, centrată pe medicină experimentală (în chirurgie generală, senologie, dermatologie, ultrasonografie și altele). În cadrul Observatorului Român de Sănătate, Ștefan a creat mecanisme automatizate de colectare și manipulare a datelor publice din sistemul medical românesc. Este implicat activ în mișcarea internațională de dezbateri academice și în comunitatea Global Shapers.

Sanziana Mardale

Sânziana Mardale este farmacist, cu master în farmacovigilență și formare și management. Sânziana are experiență aprofundată în domeniul politicilor farmaceutice și ale medicamentului, lucrând atât la firul ierbii, în farmacia comunitară, precum și consilier al secretarului de stat în Ministerul Sănătății pentru a asigura accesul pacienților români la medicamente. Sânziana cunoaște domeniul public affairs, activând în campanii publice de sănătate, și deține o înțelegere amănunțită a cadrului legislativ și a politicilor din domeniul sănătății. Sânziana este președintele unei asociații de farmacii independente, care încearcă să restabilească rolul farmacistului în comunitate și care militează pentru o asistență farmaceutică eficientă.

Monica Althamer

Monica Althamer oferă sprijin pacienţilor, colaborând cu mai multe asociaţii româneşti în calitate de navigator de pacienţi. Monica are o experienţă solidă în administraţia publică, telecomunicaţii, bănci şi sănătate. În 2009 a devenit voluntar într-o organizaţie care avea ca scop sprijinirea pacienţilor bolnavi de cancer. De atunci, Monica a contribuit continuu la îmbunătăţirea accesului la îngrijiri medicale şi a ajutat pacienţii şi familiile acestora să lupte cu cancerul, de la diagnoză până la tratament şi vindecare.

Annie Pannelay

Annie este consultant internațional în domeniul sănătății, implicată în dezvoltarea de start-up-uri inovatoare. În rolul ei recent la Economist Intelligence Unit, ea a supervizat departamentul de analiză a politicilor de sănătate și a coordonat alte activități de consultanță. Annie a efectuat cercetări internaționale comparative în domeniile accesului la sănătate și al eficienţei sistemelor de sănătate. Annie a fost farmacist în spitalul universitar din Nisa, Franța. Ea deține o diplomă de doctor în farmacie și un MBA de la ESSEC Business School. Annie a lucrat în Franța, Hong Kong şi New York iar acum locuieşte în Londra.

Adrian Gheorghe

Adrian Gheorghe este specialist in economia serviciilor de sanatate la Oxford Policy Management. Lucreaza cu organizatii internationale si guverne ale statelor in curs de dezvoltare in proiecte privind organizarea finantarii si eficientizarea serviciilor medicale. Anterior, in calitate de cercetător la London School of Hygiene & Tropical Medicine a efectuat studii de evaluare economică a intervențiilor de sănătate publică și povara economică a bolilor netransmisibile în Africa sub-Sahariana. A publicat în jurnale academice peste 15 articole pe teme aplicate si metodologice care includ evaluarea economică a tehnologiilor medicale, studii clinice și calitatea vieții pacienților.

Constantin Radu

Constantin Radu este medic. A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” București. A lucrat ca medic rezident în Anestezie Terapie Intensivă într-unul din cele mai mari spitale de urgență din România. Este cercetător în cadrul Observatorului Român de Sănătate unde este implicat în activități legate de monitorizarea programelor de sănătate, creșterea accesului la tratamente și calitatea serviciilor medicale.